Véget ért a Future Makers című középiskolás képzésünk 2023-as népszerűsítési kampánya: 2 városban összesen 31 osztályban, közel 900 fiatalnak beszéltünk erről a lehetőségről.

Az önismeretalapú vállalkozói-készségfejlesztő képzésre idén 126 diák nyújtotta be motivációs levelét Székelyudvarhelyről és Csíkszeredából – közülük választják trénereink azt a 21 motivált fiatalt, akikkel idén megszervezzük a háromhétvégés tréninget.

A korábbi évek tapasztalatai alapján ugyanis idén „összegyúrjuk” a Future Makers képzésünk két szintjét, és három hétvége alatt fogunk eljutni az önismereti munkától addig, hogy a csapatok bemutatják kész vállalkozási ötleteik a képzést záró ötletversenyen.

A Future Makers képzésünket 2018-as indulása óta folyamatosan igyekeztünk megújítani, illetve fejleszteni. 2019-ben két alapképzést, de egy vezetőképzést is szerveztünk Udvarhelyen. Utóbbival az volt a célunk, hogy az alapképzést több városba is elvigyük.

2020 tavaszán az első ilyen külsős helyszínünk Gyergyószentmiklós volt, majd ahogy a covidos szabályok engedték a tréninget elvittük Csíkszeredába is.

Az alapképzéseket követően, 2022-ben továbbfejlesztettük a Future Makerst és tető alá hoztuk a 2.0-ás verziót is.

2023-ban pedig a két szintet együtt tartjuk meg: március 3-5., március 17-19., valamint március 31. és április 2. között. Ezúttal két városban, Udvarhelyen és Szeredában hirdettük meg a képzést: 21 fővel indulunk.

A 21 főből a harmadik hétvégére 16-on maradnak: egyéni és csapatos értékelő alapján a végén a legmotiváltabbak vesznek majd részt az ötletversenyen.

A Future Makers koncepciója arra épül, hogy egy alapos önismereti munka után egyénileg, majd csapatban foglalkozunk a vállalkozásalapítással. 

A célunk az, hogy a részvevők a három hétvége alatt végigmenjenek a vállalkozásalapítás minden lényeges pontján, és megszerezzék azokat az alapismereteket, illetve megtapasztalják azt a folyamatot, ami szükségszerűen megelőzi egy vállalkozás működésének elindítását.

Azt szeretnénk tulajdonképpen, hogy a diákok foglalkozzanak önismerettel, pályaorientációval, és adott esetben a vállalkozásra tekintsenek egy életpálya modellként – hosszútávon egyébként azt reméljük, hogy a felnövekvő generáció kicsit nyitottabban áll majd a vállalkozói életúthoz. Akár festők, asztalosok, orvosok, vagy mérnökök lesznek.

A képzést tavaly három városban, Udvarhelyen, Gyergyóban és Szeredában is megszerveztük. Erről itt találsz egy összefoglaló videót >> https://www.facebook.com/harghitabusinesscenter/videos/313487120722272 

Ezt követően az alapképzés I. helyezett csapatai továbbjutottak a képzés második szintjére, amit áprilisban Székelyudvarhelyen szerveztünk meg. Erről itt találsz összefoglaló videót >> https://www.facebook.com/harghitabusinesscenter/videos/539483754459288