Hét csapat jelentkezett az idei Digitális Kalákára. A hackathont november 27–30. között tartjuk a város különböző panzióiban és szállodáiban. Külön munkapontot biztosítunk a csapatok számára, így biztonságos körülmények között tudnak majd dolgozni a szoftverprototípusok kivitelezésén a 48 órás verseny alatt.

Mi is az a hackathon? Miről szó a Digitális Kaláka? 

Tulajdonképpen teret biztosítunk a kreativitásnak. Egy hétvégére összegyűl 7 technikai háttérrel rendelkező csapat, akik megoldásokat javasolnak egy problémára, vagy éppen új ötlettel jönnek. És közösen hoznak létre valamit a semmiből – ezek általában weboldalak, mobilalkalmazások és robotok formájában öltenek testet.

Igen, a végére sok ötlet marad csupán ötlet, sőt a legtöbbről menet közben kiderülhet, hogy kivitelezhetetlenek. De elég sok hackathont szerveznek az országban, a világban, hogy szülessen néhány életképes ötlet, amik bebizonyítják a nagyközönségnek is, hogy a hackathon jóval többről szól, mint öncélú „ájtískodás”.

A nappalidból is követheted idén a Digitális Kalákát: https://u-hub.ro/2020/11/24/a-nappalibol-is-kovetheto-iden-a-digitalis-kalaka/