Frissítés – 2022.08.22: erre az eseményre minden hely betelt.
Bokros Lajos délutáni előadására viszont még vannak jegyek >> https://hbc.ro/esemenyek/business-wine-itt-van-vegre-a-paradicsom/

Előadónktól hallhattok majd többek között a jelenlegi inflációs környezet okairól, kezeléséről illetve az aktuális kormányzati intézkedések hatásairól is. Oroszország Ukrajna elleni agressziója mint látjuk hatalmas szenvedéseket okoz, de a gazdaságra is kihatással van Európában és azon túl is. A konfliktus és a vele járó bizonytalanság nagymértékben rontja a vállalati és fogyasztói bizalmat. A kereskedelmi fennakadások nyomán újabb anyag- és termelőeszköz-hiányok alakulnak ki. Az energia- és nyersanyagárak megugrása csökkenti a keresletet, és visszafogja a termelést. A gazdaság várható alakulása döntően függ a konfliktus alakulásától, az aktuális szankciók hatásától és a lehetséges további intézkedésektől.

A gazdasági teljesítményt ugyanakkor továbbra is támogatja a gazdaságnak a pandémia válságszakasza utáni újraindulása. Az infláció jelentősen megemelkedett, és az elkövetkező hónapokban magas marad, aminek fő oka az energiaköltségek megugrása. Az inflációs nyomás számos ágazatban fokozódott.

2022-ben a Bizniszvitamin kizárólagos támogatója a Color Metal.