FRISSÍTÉS: Erre az eseményre minden helyünk betelt!


A munkában és a magánéletben nem az időhiány az igazi probléma, hanem az, hogy nem tudjuk pontosan mit kell tennünk. Melyek a priorítások, nem határozzuk meg pontosan az elvégzésükhöz szükséges lépéseket.

Mindenképp rugalmas tervre van szükséged ahhoz, hogy a sürgős esetek okozta megszakítások ellenére is hatékony maradhass. Önmagában egyébként már az is kihívás, hogy időt találj egy ilyen ún. time management terv elkészítésére, amikor a munkahelyeden folyamatos pörgés van, hazaérve pedig egyszerűen csak pihenni szeretnél.

A mai, sok feladat végzését megkövetelő világban, szükségünk van olyan technikákra, amelyek segítségével növelni tudjuk a hatékonyságunkat és oldjuk a belső feszültségeinket.

Ebben próbál a decemberi 15-i Bizniszvitamin támpontokat, eszközöket adni, amelyen dr. Kádár Magor lesz az előadónk.

De egyáltalán mi az az időgazdálkodás?

Definíciója szerint az időgazdálkodás az a szokás, ahogy a napot a feladatok alapján megszervezzük. Ez azonban nem egy könnyű feladat, ha a reakciókra épülő és gyakran hektikus egészségügyi ágazatban dolgozol, hisz rugalmasan kell alkalmazkodni, hogy a váratlan ügyeket is el tudd látni anélkül, hogy a nap hátralévő részében elveszítenéd a kontrollt az időd felett.

Ezt szem előtt tartva érdemes keresni a számodra megfelelő time management stratégiát. Alapvetően az időgazdálkodásnak sokféle formája van, és az, hogy neked mi válik be, nagyban függ egy átlagos napod szerkezetétől, de a céljaidtól is. Akad azonban néhány olyan alapszabály, amivel optimalizálhatod az időgazdálkodási képességeidet és amivel segíthetsz magadnak egy tervet készíteni. És betartani.

Mivel ezek a készségek nem csak úgy a semmiből bukkannak elő, ezért ajánljuk neked az december 15-i bizniszreggelit. Ahol néhány olyan időkezelési trükköt és tippet sajátíthatsz el, amelyek jó esetben beépülnek a szokásaid közé, és így hatékonyabban kezelheted a naptárad is.


Előadónkról:

Dr. Kádár Magor
marketing, PR és kommunikációs tanácsadó

Kommunikációtudományok doktora, Kádár Magor, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Kommunikáció, Közkapcsolatok és Reklám Intézetének habilitált docense. Tevékenységi területe a kommunikációs stratégiák, első sorban a település- és szervezetmárkázás. Három kommunikációs kézikönyv szerzője, közreműködött több település, fesztivál és közéleti szereplő arculatépítésében.