Mobiltelefont is sokan gyártanak, és közösségi médiából is sokféle van, első pillantásra mégis úgy tűnik, mintha az Apple-nek és a Facebooknak sikerült volna valami egyedit alkotnia. Mi a titkuk? Biztosan több is van, de az egyik ilyen „titok” vagy közös vonás, hogy mindkét cégóriásnak van egy arca. Egy ember, akivel az egész márkát azonosítani lehet. Nem is számít, hogy ez az ember szimpatikus vagy sem, a fontos, hogy amikor meghallod a nevét, egyből a brandre asszociálsz, és amikor meglátod a vállalat logóját, azonnal eszedbe jut az ember is.

Miért fontos ez?

A következő Bizniszvitaminunk meghívott előadója szerint az igazán profi cégvezetők ezzel az eszközzel érik el, hogy a vállalkozásuk egyedi legyen, kitűnjön a sok-sok más cég közül, akik hasonló profillal működnek. Mert nem az a kérdés, hogy amit kínálsz, az egyedülálló-e, hanem az számít, hogy egyedi módon tudod-e becsomagolni mindezt?

Második májusi Biszniszvitaminunk meghívott előadója a közgazdász végzettségű, tévés műsorvezetőként és kommunikációs szakemberként tevékenykedő Demcsák Zsuzsa lesz, aki május 30-án arról fog előadást tartani, hogy hogyan válj a céged arcává, influenszerévé. Szerinte az egyediséghez személyesen is meg kell jelennie a vállalkozás weboldalán és közösségimédia-felületein a cég első számú vezetőjének.

Tanulj meg beszélni a kamerába, személyesnek lenni, emberi hangnemet megütni, és máris sikerült a bevonódást, elköteleződést elérned, azzal pedig a céged kiemelkedik a szürke tömegből. Zsuzsa alapvető technikákról fog beszélni, amelyek segítenek legyőzni a kamera előtti szorongást, átlendíteni a félelmeidet, a saját hangoddal és kinézeteddel kapcsolatos tévhiteken. Ezenkívül megmutatja, hogyan használd a ChatGPT-t, hogyan promptoltass és képezd ki gyakornokodnak a mesterséges intelligenciát.