FRISSÍTÉS: erre az eseményre minden hely betelt.

Üzleti etikett: az ignoranciától a sznobizmuson át az eredményes kapcsolatépítésig – a decemberi Business&Wine szakmai részéért Szécsi Kálmán közgazdász, a Romániai Közgazdász Társaság tiszteletbeli elnöke lesz a felelős.

Előadónknak a rendszerváltás után alkalma volt számos szakmai rendezvényen résztvenni külföldön, ahol érdeklődve figyelte a kulturális sajátosságokat, foglalkoztatta az akkor még szakadéknak tűnő szakmai és szervezési kulturális különbségek áthidalása. Húsz évvel ezelőtt, amikor a Raiffeisen Bankba került, akkor lehetősége adódott országos és nemzetközi események és projektek résztvevőjeként átfogó képet alkotni az erdélyi vállalati kultúráról. Ugyanakkor megismerte a kelet-középeurópai sajátosságokat és tájékozódott a nyugat-európai, illetve a brit szervezeti kultúrában is. Miután megtudta, hogy a XX. század eleji erdélyi közélet szereplői mennyire otthonosan mozogtak a nyugati etikett világában arra gondolt, hogy ezt a visszazárkózást szeretné egy kicsit segíteni.

Szécsi Kálmán több mint tíz éve készítette el az első rövid előadását üzleti etikett témában – fölhasználva a kanadai Jacqueline Duncklel nagyszerű kézikönyvét. Azóta ez az anyag sokat bővült, de át is alakult, ahogy a világunk is. Benne a szervezeti szabályokkal.

Meghívott előadónk egyórás előadásában több témát is érinteni fog, ugyanakkor minden téma végén szó esik a jövőbeni várható változásokról is.