FRISSÍTÉS: erre az eseményre minden hely betelt.

Az októberi Business&Wine szakmai részéért dr. Kádár Magor a BBTE oktatója, marketing, PR és kommunikációs tanácsadó lesz a felelős. A jegyed ugyanakkor tartalmazni fog egy vacsorát a Schwarz étteremtől valamint két koktélt a Vekker Kávéközösségtől.

📍 A Business&Wine helyszíne ezúttal a Bethlen negyedi Vekker Kávéközösség lesz >> 18 órakor kezdünk.

Miről lesz szó?

A koronavírus 2020-as kitörése sok vállalkozást váratlanul ért és kényszerített arra, hogy alapjaiban gondolja újra a munkáját és üzletmenetét. A home office ugyanis számos változást hozott a munkamódszerekben >> változások az eszközökben, a rutinokban, a távoli csapatok irányításában, a stresszkezelésében stb.

Dr. Kádár Magor október 21-én, előadásában igyekszik néhány változáskezelési tanulságot hozni, de néhány tippel és trükkel is szolgál majd, hogyan segíthetsz felkészíteni csapatodat a változásokra. Mert úgy néz ki, egy dolgot biztosra vehetünk: a változás állandó.

Az említett időszakban nem csak a változások állították/állítják nehéz helyzet elé a vállalkozókat, kritikus fontosságúvá vált a jól teljesítő munkatársak megőrzése, de úgy általában az elkötelezettség erősítése is. És azt már minden vállalkozó megtapasztalta, önmagában az a tény, hogy egy munkavállaló ott van a fizetési listán, még nem jelent semmit.
A vezetőket egyre inkább érdekli, hogy miért maradnak a cégnél az emberek – ugyanis ha ezzel tisztában vannak, akkor jóval egyszerűbb a szervezeti kohézión dolgozni. Innen pedig már egyenes út vezet a munkavállalók jobb közérzete, elkötelezettsége és megtartása felé.

Milyen sajátosságai vannak a járvány utáni munkavégzésnek, hogyan lehet a változásra felkészülni, azt kommunikálni, hosszú távon pedig motiválni, megtartani a munkatársakat? Specifikus helyzetek sajátos megoldásokat kérnek, azonban van pár általános globális és hazai trend, amit érdemes közelebbről is szemügyre venni.

A növekvő infláció és a piaci ingadozások közepette a munkavállalók stabilitást keresnek. És bár a munkáltatók nem tudják befolyásolni, hogy mi történik a világban, azt viszont igen, hogy milyen üzeneteket hallanak az alkalmazottaik. A körültekintő reagálás, valamint a gyakori és átlátható kommunikáció kulcsfontosságú.

Dr. Kádár Magor interaktív előadásán közösen keresünk válaszokat és gondolkodunk, hogyan lehet eredményesebbé tenni a belső kommunikációt. És hogy egyáltalán milyen lehetőségeink vannak a munkatársak elégedettségének és helyben maradásának fokozására.