Vitézy Dávid 2000-2010 között a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) munkacsoport-vezetője, elnökségi tagja, 2006-tól szóvivője.

2010 és 2014 között a Budapesti Közlekedési Központ alapító vezérigazgatója.

2015-ben 6 hónapon át a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a közösségi közlekedés fejlesztését, különösen a regionális és távolsági viszonylatok összehangolását felügyelő miniszteri biztos.

2016 januárja óta a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója.

2020 februárjától megszűnéséig a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója, majd 2022 májusától szakterületi államtitkárként a szervezet jogutódjának, a Nemzeti Közlekedési Központnak (NKK) a megbízott vezérigazgatója.

2015-ben felkerült a közép- és kelet-európai régió innovátorait felvonultató New Europe 100-as listájára, amely rangos lista a régió fejlődésében vezető szerepet betöltő száz személyiséget jegyzi. Számos hazai és nemzetközi szakmai konferencia és kerekasztal-beszélgetés résztvevője, rendszeresen tart előadást egyetemeken, a világ több pontján, az egyik legismertebb magyarországi közlekedési szakértő.

A közlekedési szakértő az Európai Mobilitási Hét alkalmából a Székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal által szervezett workshopon tart foglalkozást, ezt követően tart 18 órától előadást a HBC-ben.