FRISSÍTÉS 2023.10.23: Erre az eseményre minden hely megtelt.

A ChatGPT berobbanása hatalmas érdeklődést generált a mesterséges intelligencia iránt. Most, hogy a felhajtás alábbhagyott a ChatGPT iránt, érdemes kicsit más szemszögből is megnézni az AI-t. Ebben segít nekünk Székely Barnabás, jogász, adatvédelmi szakértő, a Privacy Pro alapítója.

Előadónk nemzetközi minősítésekkel (CIPP/E, CDPSE, CDPO, ISO 27001 Auditor) rendelkező szakember. 2016-tól kezdve számos iparág – e-commerce, szoftverfejlesztés, egészségügy, marketing, telekommunikáció, vendéglátás – szereplője támaszkodott tudására nemzetközi és hazai GDPR projektekben, illetve az adatvédelmi incidensek megelőzésében.

Barnabás a jogi mellett informatikai háttérrel is rendelkezik. A Madridi Műszaki Egyetem (UPM) és Milánói Műszaki Egyetem (PoliMi) közös mesterképzésén diplomázott mesterséges intelligencia szakon. Disszertációját az AI-alapú rendszerek adatvédelmi kockázatainak kezeléséről írta. Az éves során a szoftverek adatvédelmi megfeleltetésére szakosodott.

Jelenleg nemzetközi vállalatok külső adatvédelmi szakértője, a GDPR Akadémia trénere, illetve a generatív mesterséges intelligencia rendszerek adatvédelmi és információbiztonsági kockázatait kutatja. Az International Association of Privacy Professionals (IAPP) és az Information Systems Audit and Control Association (ISACA) tagja.