Frissítés – 2023.02.25: erre az eseményre minden hely betelt.

Kétségbeesett nő áll a ruhákkal telepakolt szekrény előtt, és azon siránkozik, hogy nincs mit felvennie. Kicsit már elcsépelt és közhelyes jelenet – de fogadjunk, hogy legalább egyszer te is átélted már ezt a helyzetet. És olyan volt már, hogy a boltban felpróbált ruha még fantasztikusan állt, de az otthoni tükör előtt valamiért már nem működött a dolog?

Aztán ez a ruha – sok más társával együtt – egyre hátrább csúszott a szekrényben, és nagyjából a félévente (khm-khm) elvégzett nagytakarításkor látja újra a napvilágot. És az hányszor fordult elő, hogy az öltözet, amiben reggel még magabiztosan indultál el otthonról, napközben valahogy feszélyezni kezdett, és lassan, de biztosan hazavágta az aznapi önbizalmadat?

Itt most befejezem a felsorolást, mert ennél jobban nem is kell bizonygatni: akármennyire is szeretjük azt gondolni, hogy nem a ruha teszi az embert, igenis sok szempontból meghatározó, hogy mit viselünk magunkon. Akár egy üzleti tárgyaláson vagyunk, akár a színházba készülünk, akár otthon várjuk a vacsoravendégeket.

Ezért is tartottunk fontosnak, hogy (több korábbi hasonló, igencsak sikeres rendezvény után) ismét stílustanácsadó workshopot szervezzünk az inkubátorházban.

Lazán, stílusosan, magabiztosan – ezzel a címmel tart egésznapos workshopot Lakatos Márk stylist, stílustanácsadó, divattervező március 10-én, pénteken.

Márkot sokan az extravagáns, sokszor pimasz stílusáról ismerik, de ő nem csak a divatbemutatók, showműsorok, dízájneresemények és csillogó előadások díszlete között mozog otthonosan. Legyen szó irodai, ünnepi vagy szabadidős öltözetről, téli vagy nyári ruhatárról, különböző színekről és alkatokról, Márk biztosan tud olyant mondani, hogy a nap végén magabiztosabb nőként távozunk a találkozóról.

Azt vallja: nem érdemes rágörcsölni az öltözködésre, és fesztelen, közvetlen stílusával bizonyítja is, hogy a lazaság mindig kifizetődő. Úgy gondoljuk, egy kis (plusz)lazaság a mi közösségünknek is jól jön – ezért hívtuk meg Lakatos Márkot, hogy elleshessük tőle, hogyan is kell.

Nekem való ez a tréning?

Nőből vagy és szoktál magadon ruhát viselni? Akkor igen 😀 Ha az is igaz rád, hogy néha (néha?) elbizonytalanodsz, amikor a tükörbe (vagy amikor más nőkre[?]) nézel, akkor meg pláne. De az is lehet, hogy alapvetően elégedett vagy a stílusoddal, de valahogy úgy érzed, ideje egy kicsit változtatni – talán egy új munkahely vagy munkakör vagy egyszerűen az évek múlása miatt újítanál.

Mire számíthatok a workshopon?

Egy általános bevezető után Márk „négyszemközt” fog elbeszélgetni veled a személyes stílusodról – és mindenről, ami ehhez tartozik. Arra kérünk, hozd magaddal néhány kedvenc szettedet és olyan darabokat is, amelyeket szeretnél hordani, de nem tudod, hogyan tedd. Márkkal közösen átnézitek ezeket, és készülj fel arra is, hogy alaposan ki leszel elemezve – persze a szó legjobb értelmében 😀