Az oktatási minisztérium által akkreditált számítógépesgrafikus-képzés ideje alatt a hangsúly a gyakorlaton lesz, és oktatónak olyan embereket kértünk fel, akik a szakmában dolgoznak.

Mivel az egész szerintünk nem ér semmit művészeti alapok nélkül, ezért ezzel kezdünk. Később szó lesz az alkotások jogi vonatkozásáról is, de mivel egy kiadvány szerkesztésénél nagyon fontos a helyesírásra figyelni, ezért azzal is foglalkoztok majd.

Az Adobe-csomagban elsőként a Photoshopot mutatjuk be, ami a képek szerkesztésére szolgál. A másik program az Illustrator. A logókészítés eszköze, hisz a munkád pixelromlás nélkül nagyítható, és biztos, hogy tökéletesen élesek lesznek a betűk, alakzatok.
A harmadik program az InDesign, amit kiadványok szerkesztésére használhatsz. Miért jó? Sokkal több lehetőséget tartalmaz, mint egy Word, de kellő gyakorlat nélkül annyival nehezebb is boldogulni vele.

Lehet, hogy csak hobbiból foglalkoznál a grafikával, és csak szeretnél valami újat, érdekeset tanulni. Lehet, hogy újat tanulsz és ez lesz majd a munkád. De lehetsz olyan kisvállalkozó vagy olyan cég munkatársa is, aki szeretné saját maga megoldani a webes megjelenéseit. Például a Facebookon.

Szóval a tanfolyam végére mindenképp érteni fogod, hogy miről szól az arculattervezés, mennyi időt vesz fel egy logó tervezése, illetve elkészítése, de a kiadványszerkesztésről is lesz egy kis fogalmad. És persze bátran nyitod majd meg a fent említett programokat. Akkor is, ha előtte sosem használtad.

Kik fognak tanítani?

Művészeti alapok – Imets László, a csíkszeredai Nagy István Művészeti Iskola oktatója;
Helyesírás – Benedek Enikő, több kiadvány szerkesztője;
Jog és etika – Dr. Székely Kinga, PR-szakember, oktató – Sapientia (az órákat online tartja);
Adobe-csomag – Györfi Sándor, UI/UX designer – Minic Studio, Tóth Zoltán graphic designer – Minic Studio, Benedek Enikő.

Hogy zajlik?

A képzés nagyjából négy hónapon át fut majd, terveink szerint januártól májusig minden kedden 17 és 20 óra között, valamint minden második szombaton 9 és 16 óra között lesz foglalkozás. EZEN a linken megnézheted a tervezett órarendet.

Ezt adjuk.
A sikeresen vizsgázók az Oktatási és Munkaügyi Minisztérium által hitelesített oklevelet kapnak. A szakképesítés román megnevezése: „Grafician PC”, cod COR: 216612. És persze magabiztos programhasználatot.

Mennyiért adjuk?
A tanfolyam ára 2800 lej.

A kifizetés módja:
A beiratkozási díjat jelentkezéskor kell kifizetni, a tanfolyam díját lehetséges több részletben is fizetni (az első részletet a szerződés megkötése után kell fizetni). A képzés díja tartalmazza a regisztrációs díjat, valamint a vizsgadíjat is.

❗️A bejelentkezés az 100 lejes regisztrációs díj befizetésével válik véglegessé.

Hol és hogyan tudsz jelentkezni?
E-mailen: a zsolt@hbc.ro címen, a következő papírok beküldésével:
· önéletrajz;
· érettségi oklevél másolata;
· személyi igazolvány másolata;
· 100 lejes regisztrációs díj kifizetése.

Meddig?
A jelentkezési határidő: 2024. január 22.

A képzés helyszíne:
Harghita Business Center vállalkozói inkubátorház (Székelyudvarhely, II. Rákóczi Ferenc utca 84. szám – az EPAD sportterem mellett)

A regisztrációs díjat kérjük a következő bankszámlaszámra utalni:
Asociaţia KALOT
Cod fiscal: 16081567
Cont IBAN: RO49RNCB0152042358280001, Banca Comercială Română

A képzés időtartama:
150 óra. A képzést Székelyudvarhelyen 2024. január 26. és május 15. közötti időtartamra tervezzük.

A képzés tantárgyai:
Művészeti alapok, Helyesírás, Jog és etika, Adobe-csomag (Photoshop, Illustrator, InDesign).

Az oktatás nyelve:
Magyar.

A képzéshez saját laptop szükséges.

Szervező: KALOT Egyesület
Székelyudvarhelyi partner: Harghita Business Center, vállalkozói inkubátorház