FRISSÍTÉS 2023. június 27.: Erre az eseményre már nem lehet jegyet vásárolni.

Július elsején folytatódik a nagy sikernek örvendő, egészségügyi szakemberek számára vállalkozói ismeretek oktatását célzó programsorozatunk. Az eseményeket mindig a Vitality Klinikával és az ESZMozgalommal közösen szervezzük. 

Az orvosi képzés és az gazdasági képzés közötti szakadék elég nagy ahhoz, hogy az orvosok ne váljanak a gazdasági élet szerves részévé. Szerintünk azonban a hatékony üzleti működés alapelvei az orvosi praxisra is érvényesek: ennek felismerése jobb pénzügyi eredményeket hozhat a praxis számára, de jobb betegélményeket is eredményezhet.

Úgy látjuk, hogy az egészségügyi ágazat előtt álló kihívások miatt egyre fontosabb, hogy a magánpraxisok működtetése során a megalapozott üzleti elvek és a vállalkozói gondolkodásmód nagyobb szerepet kapjanak. A vállalkozói szemlélet elfogadása ugyanis nem azt jelenti, hogy az orvosi praxist úgy kell működtetni, mint egy korai fázisban lévő startupot.

A hangsúly inkább azon van, hogy azonosítsuk azokat a lehetőségeket, ahol a vállalkozói gondolkodásmód felhasználható a folyamatok javítására, hogy a betegellátás rugalmasabban és innovatívabban működjön.

Mert vállalkozói inkubátorházként látjuk, hogyan működnek a vállalkozók: problémákat oldanak meg. Jobb, gyorsabb és okosabb módokat találnak egy igény kielégítésére, és ez a gondolkodásmód szerintünk nagyon hasznos lehet egy magánpraxis számára is. Mert bizony a pácienseknek ugyanúgy vannak igényei és szükségletei, mint bármely más fogyasztónak. Legyen szó akár a személyre szabottabb ellátásra, akár egyszerűen csak rövidebb várakozási időre irányuló vágyról. A megfelelő kérdések feltevésével és a hatékony megoldások keresésével eljuthatunk a páciensei valódi fájdalompontjaihoz.

A július elsejei egynapos képzéssel a célunk, hogy hozzájáruljunk az egészségügyi diplomások vállalkozói szemléletének kialakulásához. Felkért szakértőink révén igyekszünk átadni a vállalkozás indításához és működtetéséhez szükséges tudás- és információanyagot.

2023. július 1., szombat >> 10:00-17.00

10:00-10:10 Megnyitó

10:10-13:00 – Tánczos Levente-József: Üzleti tervezés az egészségügyben interaktív workshop

13:00-14:00 – Ebédszünet

14:00-15:00 – Tánczos Levente-József: Üzleti tervezés az egészségügyben interaktív workshop – záró rész

15:00-16:00 – Duda Tihamér Attila: A romániai egészségbiztosítási rendszer finanszírozása

16:00-17:00 dr. Bíró László: Családorvosi rendelő működtetése – gazdasági szempontok

TRÉNEREINK

Velük dolgozunk

Duda Tihamér Attila
közgazdász

12 éve a Hargita megyei egészségbiztosítási pénztár vezérigazgatója. Pontos és részletes rálátása van a romániai egészségbiztosítási rendszer működési mechanizmusaira, lehetőségeire, a közpénzekből történő finanszírozási konstrukciókra, és ezáltal az orvosok partnere lehet vállalkozási stratégiájuk kidolgozásában, majd ennek megvalósítási lehetőségeinek felismerésében és finanszírozásban.

Tánczos Levente-József
közgazdász, egyetemi oktató

Edutus Egyetem, Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem.

Dr. Bíró László
családorvos, a Hargita megyei Orvosi Kollégium Elnöke

Több mint 15 éves szakmai tapasztalat az orvosi alapellátás területén, szakmai továbbképzők és rendezvények szervezése. Az Orvosi Kollégium keretein belül több etikai, deontológiai ügy tárgyalása, melyeknek egyik alapvető okaként a nem teljes értékű és személytelen kommunikációt lehet megjelölni. Fontos kihangsúlyozni, hogy függetlenül az alapellátás működési formájától meg kell találni az egyensúlyt a gazdasági, szakmai, etikai és szervezési kérdésekben.