2024-ben ismét megszervezzük a Future Makers vállalkozói készségfejlesztő képzésünket, amit középiskolásoknak, pontosabban 11-ikes diákoknak találtunk ki. Az 56 órás, önismeret alapú képzést ötödik alkalommal szervezzük meg. Miért a középiskolásoknak? És egyáltalán miről szól ez a képzés?

Ki vagy te? Mit akarsz elérni az életben? – ezek a kérdések szerintünk mindenkit foglalkoztatnak. És ezekkel a kérdésekkel már 17 évesen foglalkozni kell, a válaszon pedig dolgozni. Már most. Miért a vállalkozás? Mert szerintünk a vállalkozói lét tanulható. És ha nem is lesz belőled vállalkozó, de a vállalkozói gondolkodásmódot, az ún. vállalkozói kompetenciákat fejleszteni kell.

Hogy egyáltalán mi fán terem a vállalkozói kompetencia? Mi valahogy így foglalnánk össze: nyitottság, motiváció és a célok megvalósításához szükséges elszántság.

Erről szól, vagyis ezeknek a szkilleknek a fejlesztéséről szól a Future Makers címet kapó képzésünk, amiről minden Udvarhelyen tanuló 11-ikes diáknak beszélünk. Hogy miről szól? És mennyire jó?
Azt elmondták a diákok (görgess lennebb a véleményekért). De itt is elég részletesen beszélgettünk róla: https://uh.ro/kisertesbe-viszik-a-kozepiskolasokat

FONTOS!! Eddig is minden bemutatónál hangsúlyoztuk, a vállalkozói készségeket ne kapcsold gazdasági tevékenységhez, egy konkrét vállalkozáshoz. Ez rólad szól!

A képzés menetrendje:

I. hétvége: 2024. március 22–24.

II. hétvége: 2024. április 5–7.

III. hétvége: 2024. április 19–21.

A képzés helyszíne:

Székelyudvarhely

Olyan mintha…

A Future Makers-el az a célunk, hogy megismertessük, megkedveltessük veled a vállalkozói szellemet, attitűdöt. Te is látod, hogy egy 50 perces iskolai tanóra kevés ahhoz, hogy képbe kerülj a vállalkozásalapítással. És igaz, hogy a Future Makers-en megfogalmazott vállalkozások is csak elméletben „léteznek”, de sokkal mélyebben bele tudunk mászni a témába.

56 óra alatt mi sem tudunk csodát tenni. Viszont olyan gondolkodásmódot sajátíthatsz el, olyan szemléletből kapsz ízelítőt, amivel később bátrabban tudsz nekivágni egy vállalkozásnak.

Ti vagytok a jövő. Mi úgy gondoljuk, érdemes magad fejlesztésébe időt és energiát fektetni.

A 2019-es képzés végén egy videót is készítettünk. Kóstolj bele a workshop hangulatába:

De a tavalyi képzésről is van videónk:

🎥 és ITT találsz még egyet, ha videóznál 🙂

Hogy érezték magukat a fiatalok a legutóbbi képzésen?

Még sohasem voltam ilyen jó bánásmódban részesítve egy képzésen. Kreatív feladatokkal voltunk “megtanítva”, hogy milyen egy vállalkozó, milyen kompetenciái vannak.

„Önismeretben sokat fejlődtem, de a vállalkozásra való rálátásomban is. Továbbra is figyelni fogom önmagam különféle helyzetekben, és alkalmazni fogom az életben mindazt, amit itt tanultam.“

Formailag azért volt jó, mert változatos volt, játékos is, de egyben komoly. Kiszámíthatatlan volt, épp ezért izgalmas. Számomra maga a képzésben azok a tartalmak voltak fontosak, amik rávilágítottak, hogy mire vagyok képes és ehhez új ismereteket szereztem.

Igazából egy csomó olyan dolgot is megtanultam, amit eddig nem is tudtam, hogy létezik. Vállalkozás szempontjából is. Tetszettek a napindító játékok, de a többi is, amiből egyébként nem is gondoltuk, hogy mik tudnak kisülni. A csapatos feladat is nagyon tetszett, és igazából ott látszott meg igazán, hogy mennyit tanultunk, mennyit fejlődtünk itt a pár nap alatt.

Bár viszonyítási alap nélkül mondom, de szerintem jobb kezdő lökést nem is kaphattam volna vállalkozás terén. A legjobb pillanat egyébként az ötletverseny volt, amivel tudtam bizonyítani úgy magam, mint a szüleim előtt.

Nekem a legfontosabb része a zsűri előtti beszéd volt, mert úgy gondolom, hogy abban a pillanatban összegződött minden bennem mindaz, amit a két hétvége alatt tanultam. Talán egészséges lenne, ha ezt a képzést több hétvégére osztanák, így a diákok hétköznap nem lesznek hullafáradtak a HBC miatt :))

Nekem az volt a legfontosabb, legszebb pillanatom, amikor rengeteg visszajelzést kaptam, és sok jó tulajdonságot mondtak rólam. Ritkán van ilyen. Rájöttem arra is, hogy apró célokat kell kitúznöm magam elé, nap mint nap, és ezáltal sokkal céltudatosabb leszek.

Jelentkezem a képzésre

"*" a kötelező mezőket jelöli

a.) miért lettél vállalkozó?
b.) mivel foglalkozik a vállalkozásod, és hol működik?
c.) milyen egy átlagos napod, mint vállalkozó?

Hol érhetünk el?

Kérünk, adj nekünk egy vagy több elérhetőséget, hogy hatékonyan menjen köztünk a kommunikáció. Mi az emailhez vagyunk szokva, de alkalmazkodunk hozzád! 🙂
Beleegyezel?*
Ez a mező az érvényesítéshez van és üresen kell hagyni.