fbpx

Megmutatjuk a civil kezdeményezéseket

Honlap
a civileknek

Honlapom a holnapom – civil verzió

2020 végén gondoltunk egy nagyot, és elindítottuk a Honlapom a holnapom projektünket.

Két fontos gondolat hajtott minket: 1. ma már minden vállalkozásnak szüksége van online jelenlétre; 2. Hargita megyében meglepően sok vállalkozás hiányzott az online térből egy akkori felmérés alapján.

Úgy gondoljuk, hogy az Udvarhelyszéken elindított, majd az egész megyére kiterjesztett programunk sikeres volt: 150 kis- és közepes vállalkozás gazdagodott digitális névjegykártyával. Ezzel pedig a régiónk is tett egy komoly lépést a digitalizálódás irányába.

Szeretnénk egy újabb lépést tenni előre, ezért újra meghirdetjük a Honlapom a holnapom programot: ezúttal kifejezetten civil szervezetek számára.

Szokták mondani, hogy Udvarhely, illetve Udvarhelyszék nagyon erős gazdasági központ – amit egyébként a statisztikai adatok alá is támasztanak. De úgy gondoljuk, hogy legalább annyira erősek vagyunk egyesületek, alapítványok, civil kezdeményezések szempontjából is.

Amelyeknek legalább annyira fontos az online jelenlét, mint a vállalkozásoknak. Hisz ugyanúgy emberekkel és embereknek dolgoznak. Mert függetlenül attól, hogy milyen tevékenységet folytatnak, számukra is fontos, hogy:

Ebben szeretnénk nektek segíteni a Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatalával és a U-Hub Udvarhelyszéki IT&C Közösséggel partnerségben meghirdetett Honlap a civileknek című projektünkkel.

Mit tartalmaz
a fejlesztési csomag?

Ne maradj le

A Honlap a civileknek célja a székelyudvarhelyi civil szervezetek interneten történő megjelenésének segítése. A pályázat keretében lehetőséget adunk a saját, működő honlappal még nem rendelkező szervezetek számára, hogy jelen legyenek az online térben.

A jelentkezés nyitott minden civil szervezet számára, amely Székelyudvarhelyen van bejegyezve, vagy legalább egy munkapontja Székelyudvarhely területén működik.

A projekt keretében biztosított fejlesztési csomagot 15 nyertes pályázónak fogjuk felajánlani. Amennyiben ennél több szervezet pályázik, a nyertesek kiválasztásánál a jelentkezési sorrendet vesszük figyelembe.

Jól hangzik?

Ha felhívásunk felkeltette az érdeklődésed, akkor nincs más dolgod, mint kattintani a Jelentkezem gombra és kitölteni a formot. Néhány egyszerű válasz, a civil szervezet részletes leírása és pár jó minőségű fotó választ el attól, hogy saját honlapja legyen a szervezetednek. Vágj bele!

Jól hangzik, jelentkezem!

A csomag tartalma

Hogyan tudok pályázni?

A pályázatnak tartalmaznia kell egy részletes bemutatást a civil szervezetről. Olyan kérdésekre várunk választ, hogy mikor alakult, mivel foglalkoztok? De kíváncsiak vagyunk a szervezet életének mérföldköveire, és arra is, hogy mik a céljai, és ezeket milyen eszközökkel valósítjátok meg? Az adatokat a jelentkezési űrlapon keresztül kell feltölteni. Odafigyelve a minőségi szövegezésre. Emellett a pályázónak fel kell töltenie egy igazolást a bíróságtól (adeverință de la judecătorie).

Pályázati feltételek

A fejlesztési csomagra olyan civil szervezetek pályázhatnak, amelyek székhelye vagy legalább egy munkapontja Székelyudvarhelyen található. Civil szervezetnek minősülnek azok az entitások, amelyek eleget tesznek a 2000/26-os számú kormányrendeletbe foglalt előírásoknak.

A pályázatokat november 30-án 23:59-ig lehet feltölteni!

Mielőtt jelentkezel

Azt javasoljuk, mielőtt jelentkezel a pályázatra, írd össze magadnak egy doksiban, hogy milyen tartalmakat szeretnél viszontlátni a honlapon. Ebben segítünk: alább találsz néhány kérdést, amelyekre a formban kell majd válaszolnod. Így előre készülhetsz, és nem „élesben” kell kész szöveget fogalmaznod. 

Ha mindezeket a tartalmakat és képi anyagot összegyűjtötted magadnak, akkor a forms kitöltése tényleg csak pár perc lesz :)

Szóval ezekre a kérdésekre kell válaszolnod:

Nem engedjük el a kezeteket

A domain és tárhely bérlését egy évre biztosítjuk ingyenesen a projekt keretében. Ezt követően ezek fenntartási költségei a civil szervezetre hárulnak. Ez a jelenlegi árakat figyelembe véve kb. 100-200 lej közötti kiadást jelent egy évre.

 

A kezdőcsomag részét képező honlap egyszerű, de a későbbiekben könnyen kiegészíthető, továbbfejleszthető, testreszabható. Ezeknek a továbbfejlesztéseknek a költségét viszont már nem fedezi a pályázat. A kivitelező partnercégek azt vállalják, hogy az ilyen jellegű kérések esetében nyitottak az együttműködésre. Kedvezményes fejlesztési árakkal is segítve a helyi civil szervezeteket.

Emellett a pályázónak fel kell töltenie egy igazolást a bíróságtól (adeverință de la judecătorie).

Kezdeményezők

A 2017-ben megnyílt Harghita Business Center inkubátorház (HBC) célja, hogy segítse a helyi, pályakezdő vállalkozókat, vállalkozásokat abban, hogy minél sikeresebben működjenek, és alkalmazkodni tudjanak a folyamatosan változó piaci körülményekhez. Tagjaink számára igyekszünk értékes, vállalkozásukat és a tágabb közösséget is építő, fejlesztő programokat nyújtani. Szakmai konferenciák, pályázati tevékenységek és különböző közös aktivitások szervezésével egy erős, együttműködő udvarhelyszéki közösség összetartói vagyunk.

A U-Hub Udvarhelyszéki IT&C Közösség a Székelyudvarhelyen és környékén tevékenykedő, illetve a régió fejlesztésében érdekelt IT cégeket és szakembereket tömöríti. A U-Hub alapítója és működtetője a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal és önkormányzat által kezdeményezett és támogatott Székelyudvarhelyi Regionális IT Fejlesztési Program, amelynek célja a helyi IT szektor fejlődésének segítése. A U-Hub közösség tagjai együttműködnek a program céljainak megvalósításában.

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala programjaival igyekszik hozzájárulni egy vállalkozóbarát Udvarhely létrehozásához: ösztönzőleg hatni a külső források léhívására és támogatni a fejlesztéseket, befektetéseket. Felkarolni az új, innovatív ötleteket, ösztönözni a munkahelyteremtést, a vállalkozói kedvet.