Túl vagyunk az idei év első, és leghosszabb Bizniszvitaminján, ahol Gálfi Dezső és Kolumbán Gábor tartottak előadást. Január 17-én megkóstoltuk a Gálffi’s újdonságot, vagyis a csoki mellett piacra készülő Galffi’s kávét, illetve gondolatébresztő előadást hallhattunk a szociális és konvencionális vállalkozások közötti kapcsolatokról is.

Gálfi legújabb termékét mutatta be a közönségnek, a kolumbia kakaóbabból készült csokoládéja mellé kolumbiai és kenyai kávékeveréket kínált a résztvevőknek, amit egy kis kávétörténelemmel fűszerezett.

A Civitas Alapítvány elnöke, Kolumbán Gábor a társadalmi vállalkozásokról szóló előadásában a közösségi vállalkozások és a hagyományos vállalkozások közti hasonlóságokat, illetve különbségeket tárta fel. Elmondása szerint egy vállalkozás nem feltétlenül azért van, hogy profitot termeljen, lehet cél pusztán a munkahelyteremtés, vagy a környezet védelme is. A szociális beállítottságú vállalkozásokra egyébként egyfajta kezelésként tekinthetünk a ránk leselkedő, akár munkahelyhiány miatt kialakuló társadalmi konfliktusok miatt.

Fényképeket az előadásról Facebook oldalunkon nézhettek, az uh.ro tudósítását pedig itt olvashatjátok: Pénzért nem érdemes dolgozni