Az oktatási minisztérium által akkreditált számítógépesgrafikus-képzés ideje alatt a hangsúly a gyakorlaton lesz, és oktatónak olyan embereket kértünk fel, akik a szakmában dolgoznak.

Mivel az egész szerintünk nem ér semmit művészeti alapok nélkül, ezért ezzel kezdünk. Később szó lesz az alkotások jogi vonatkozásáról is, de mivel egy kiadvány szerkesztésénél nagyon fontos a helyesírásra figyelni, ezért azzal is foglalkoztok majd.

Az Adobe-csomagban elsőként a Photoshopot mutatjuk be, ami a képek szerkesztésére szolgál. A másik program az Illustrator. A logókészítés eszköze, hisz a munkád pixelromlás nélkül nagyítható, és biztos, hogy tökéletesen élesek lesznek a betűk, alakzatok.
A harmadik program az InDesign, amit kiadványok szerkesztésére használhatsz. Miért jó? Sokkal több lehetőséget tartalmaz, mint egy Word, de kellő gyakorlat nélkül annyival nehezebb is boldogulni vele.

Lehet, hogy csak hobbiból foglalkoznál a grafikával, és csak szeretnél valami újat, érdekeset tanulni. Lehet, hogy újat tanulsz és ez lesz majd a munkád. De lehetsz olyan kisvállalkozó vagy olyan cég munkatársa is, aki szeretné saját maga megoldani a webes megjelenéseit. Például a Facebookon.

Szóval a tanfolyam végére mindenképp érteni fogod, hogy miről szól az arculattervezés, mennyi időt vesz fel egy logó tervezése, illetve elkészítése, de a kiadványszerkesztésről is lesz egy kis fogalmad. És persze bátran nyitod majd meg a fent említett programokat. Akkor is, ha előtte sosem használtad.

Kik fognak tanítani?

Művészeti alapok – Imets László, a csíkszeredai Nagy István Művészeti Iskola oktatója;
Helyesírás – Benedek Enikő, a Hargita Népe szerkesztője;
Jog és etika – Dr. Székely Kinga, PR-szakember, oktató – Sapientia (az órákat online tartja);
Adobe-csomag – Györfi Sándor, UI/UX designer – Minic Studio, Tóth Zoltán graphic designer – Minic Studio, Benedek Enikő.

Ezt adjuk.
A sikeresen vizsgázók az Oktatási és Munkaügyi Minisztérium által hitelesített oklevelet kapnak. A szakképesítés román megnevezése: „Grafician PC”, cod COR: 216612. És persze magabiztos programhasználatot.

Mennyiért adjuk?
A tanfolyam ára 2050 lej (részletfizetési lehetőséggel). Az első részletet mindenképp a szerződéskötés után, a másodikat megbeszéljük.

Hol és hogyan tudsz jelentkezni?
E-mailen: zsolt@hbcenter.ro. A következő papírok beküldésével:
· szakmai önéletrajz;
· érettségi oklevél másolata;
· személyi igazolvány másolata;
· 50 lejes regisztrációs díj kifizetése.

Meddig?
A jelentkezési határidő: 2021. december 30.

‼️ FONTOS: a 2021. decemberében érvényes szabályok szerint a képzéseken, illetve workshopokon CSAK zöldigazolvánnyal rendelkezők vehetnék részt.

Részletes infók

Szervező: KALOT Egyesület
Székelyudvarhelyi partner: Harghita Business Center, vállalkozói inkubátorház

A képzés helyszíne:
Harghita Business Center vállalkozói inkubátorház (Székelyudvarhely, II. Rákóczi Ferenc utca 84. szám – az EPAD sportterem mellett)

A képzés díja:
50 lej beiratkozási díj+2050 lej (részletfizetési lehetőséggel)

A kifizetés módja:
A beiratkozási díjat jelentkezéskor kell kifizetni, a tanfolyam díját lehetséges két részletben is fizetni (az első részletet a szerződés megkötése után kell fizetni). A képzés díja tartalmazza a vizsgadíjat is.

❗️A bejelentkezés az 50 lejes regisztrációs díj befizetésével válik véglegessé.

A regisztrációs díjat kérjük a következő bankszámlaszámra utalni:
Asociaţia KALOT
Cod fiscal: 16081567
Cont IBAN: RO49RNCB0152042358280001, Banca Comercială Română

(Szükség esetén a regisztrációs díjat személyesen is be lehet fizetni.)

A képzés időtartama:
150 óra, azaz 10 hétvége (szombat–vasárnap) keretében tartjuk meg. A képzési hétvégéket Székelyudvarhelyen 2022. január 7. és április 30. közötti időtartamra tervezzük.

A képzés tantárgyai:
Művészeti alapok, Helyesírás, Jog és etika, Adobe-csomag (Photoshop, Illustrator, InDesign).

Az oktatás nyelve:
Magyar.

A képzéshez saját laptop szükséges.
A számítógép minimális követelményei: Windows7 32 vagy 64 bit-es; legalább a SP1 javítócsomag telepítve; processzor: Intel® Core2Duo; memória (RAM): 2GB DDR2; 2.5 GB szabad hely a merevlemezen; a képernyő felbontása 1024 × 768 pixel.